Persbericht Groen

De Brusselse regering heeft donderdag Alain Beeckmans (Groen) aangeduid als voorzitter van de Raad van Bestuur van de Brusselse vervoersmaatschappij. Het gemeenteraadslid uit Ganshoren is een expert in mobiliteit en volgde de MIVB de afgelopen jaren al van nabij als bestuurslid. “De MIVB staat ten dienste van de klant en van deze stad. Als voorzitter zal klantvriendelijkheid mijn basis zijn voor alle beslissingen”, zegt Beeckmans.

De benoeming volgt op het ontslag van Adelheid Byttebier, die deze functie waarnam sinds 2009. Onder haar voorzitterschap werd er een nieuw beheerscontract met de Brusselse regering opgesteld, verhoogde de veiligheid, werd de vloot vernieuwd met lagevloertrams en werk gemaakt van de automatisering van het metronet op de centrale as.

Vier jaar op rij konden we een milieuvriendelijk beheer koppelen aan een gestage groei. Ik deel de trots van alle ‘stibiens’, die met hun dagelijks werk de ruggengraat vormen van het mobiliteitsbeleid in Brussel”, besluit Adelheid Byttebier. Byttebier blijft lid van de Raad van Bestuur, die zich maandelijks uitspreekt over de economische activiteiten en strategische keuzes van het overheidsbedrijf.

We danken Adelheid voor het geleverde werk. De MIVB heeft nu een ambitieus beheerscontract, en het is aan Alain Beeckmans om dit tot uitvoering te brengen. Bij Groen geloven we dat een efficiënt beheer van het openbaar vervoer essentieel is voor de leefbaarheid van het Gewest”, zegt Malika Abbad, voorzitster van Groen Brussels Gewest.