Op woensdag 18 april organiseert de gemeente Molenbeek voor de vijfde keer op rij een Buitenspeeldag. Kinderen zullen dan het gemeenteplein kunnen inpalmen om er onder meer te ping-pongen, steltlopen en volksspelen. Behalve het gemeenteplein zullen er ook activiteiten plaatsvinden in het Marie-José- en St-Rémy Park. Er worden 300-tal kinderen verwacht op het gemeenteplein en nog eens 200 kinderen in het Marie-José en het St-Rémy Park. Op het gemeenteplein en in het Marie-Josépark gebeurt de coördinatie van de activiteiten vooral door BROM en ATL, aan het St-Rémy park door JES. De activiteiten gaan door tussen 13u30 en 16u30.

“De Buitenspeeldag is een ideaal moment om kinderen en jongeren te laten zien hoe de openbare ruimte gebruikt kan worden om zich uit te leven. Bovendien is een plaats als het gemeenteplein ideaal om kinderen en gezinnen die voorbij wandelen kennis te laten maken met spelletjes en sporten zoals hockey, graffiti, en capoeira die ze nog niet kennen en waarvoor ze zich wel willen inzetten”, aldus schepen van Nederlandstalige kinderopvang Annalisa Gadaleta.

De Buitenspeeldag werd in 2008 opgestart als initiatief van de Vlaamse overheid en Nickelodeon om kinderen en jongeren aan te zetten om buiten te gaan spelen of sporten. Zowel op tv als op het internet zendt Nickelodeon niet uit tijdens de Buitenspeeldag. De Buitenspeeldag in Molenbeek werd mede mogelijk gemaakt door de VGC.

“We organiseren de Buitenspeeldag al voor de vijfde keer op rij. Ieder jaar is het telkens weer een groot succes en ook dit jaar hebben  we geluk met het mooie weer”, aldus Gadaleta.