Autodelen zit duidelijk in de lift in Brussel. Steeds meer Brusselaars verkiezen het systeem als alternatief voor een eigen auto. Via de organisatie van een Autodeelsalon, een primeur voor het gewest, wil ook de gemeente Jette autodelen aanmoedigen.

Verschillende autodeelinitiatieven komen aan bod tijdens het Autodeelsalon. Zo zijn er de aanbieders die werken met een eigen vloot en waarbij je de auto ofwel afhaalt en terugbrengt op dezelfde standplaats (met Cambio, Ubeeqo en Zen Car als vertegenwoordigers), of binnen een bepaalde zone achterlaat waar je wil, het zogenaamde free-floating systeem (vertegenwoordigd door DriveNow). Daarnaast hebben ook Cozycar en Drivy, die alle twee werken met auto’s van particulieren, hun aanwezigheid op het salon bevestigd.

Gevarieerd aanbod

Het Autodeelsalon draait trouwens niet alleen rond deelauto’s, ook alternatieven zoals transportfietsen krijgen een plaats op het evenement. Verder zullen de gemeentelijke dienst Mobiliteit en de Fietsersbond/Gracq er hun aanbod en/of diensten toelichten. En in een gezellig hoekje kan je informatie uit eerste hand bekomen van gebruikers van de verschillende autodeelsystemen. Om 16u staat de afsluiter van het eerste Autodeelsalon gepland: ‘Welke toekomst wacht autodelen in Brussel?’, een debat met Brussels Minister van Mobiliteit Pascal Smet, burgemeester Hervé Doyen, Schepen van Mobiliteit Nathalie De Swaef en vertegenwoordigers van diverse autodeelorganisaties.

Programma:
– Cambio, Ubeeqo, Zen Car, DriveNow, Cozycar, Drivy
– Transportfietsen (Velonaut)
– Infostands (dienst Mobiliteit & de Fietsersbond/Gracq)
– Getuigenissen gebruikers
– Grote tombola met mooie prijzen
– Eetstand
– 16u – debat ‘Welke toekomst wacht autodelen in Brussel?’, met Brussels Minister van Mobiliteit Pascal Smet, Burgemeester Hervé Doyen, Schepen van Mobiliteit Nathalie De Swaef en vertegenwoordigers van diverse autodeelorganisaties

Praktijk
Zaterdag 23 september 2017, van 14u tot 17u
Nederlandstalige bibliotheek – (Jan Verdoodtzaal, 2de verdieping)
Kardinaal Mercierplein 6 – 1090 Jette

Een organisatie van het College van Burgemeester en Schepenen van de gemeente Jette, op initiatief van de Schepen van Mobiliteit Nathalie De Swaef