Op zondag 15 april opent de ondergrondse parking Spiegel haar deuren.  In totaal zullen er 199 ondergrondse plaatsen zijn, waarvan 5 voor andersvaliden, en 37 bovengrondse parkeerplaatsen voor kortparkeren, goed voor ruimschoots meer parkeerplaatsen dan voor de werken.

15 minuten gratis parkeren

De ondergrondse parking, die beheerd zal worden door parkeerbedrijf Apcoa in opdracht van parking.brussels, biedt een gevarieerd aanbod aan tarieven op maat van de bezoekers en van de Jettenaren, met een tarief per minuut, verschillende tarieven naargelang de dag en het uur, en abonnementen voor bewoners. Belangrijk om weten is dat gebruikers 15 minuten gratis kunnen parkeren. De eerste 15 minuten blijven gratis en vervolgens betaalt u per minuut.

Het tarief om in de ondergrondse parking te parkeren hangt af van de dag en het moment. Algemeen kan men stellen dat het eerste kwartier gratis is, dat men vervolgens 0,05€ per minuut betaalt en dat het tarief degressief is vanaf het derde uur. Omwonenden die in de parking willen parkeren, kunnen een abonnement aanschaffen (40 tot 105€/maand). De gedetailleerde tarieven en abonnementsformules vindt u op www.apcoa.be.

De handelaars ontvangen samen 5.000 tickets voor 1u gratis parkeren, die ze kunnen verdelen onder hun klanten.

De parking Spiegel opent haar deuren op zondag 15 april vanaf 10u, met een opendeurdag en een concert van de Koninklijke Filharmonie van Jette om 11.30u. Omwille van deze feestelijke opening is de parking die dag nog niet toegankelijk voor automobilisten. De parking zal bruikbaar zijn vanaf maandag 16 april.

Inhuldiging parking Spiegel

Zondag 15 april 2018 vanaf 10u

Koningin Astridplein

Facebook

Kredit foto (c) Félicien Thiry