De begroting voor 2017, met een positief saldo, werd goedgekeurd door de gemeenteraad. Een begroting die bovendien voor het eerst ‘genderproof’ is. Ten slotte konden we voor het eerst subsidies uitreiken aan ouderverenigingen van de Nederlandstalige basisscholen in Schaarbeek.

Begroting 2017 goedgekeurd
Het college kon een begroting in evenwicht voorstellen aan de gemeenteraad, met zelfs een kleine boni van € 80.000,-. De inspanningen van de afgelopen jaren en de uitgebreide begrotingsvoorbereiding maken nu belangrijke investeringen mogelijk zoals de sociale begeleidingspremie en verhoogde werkingsmiddelen voor het onderwijs. De gemeente maakt groot aantal administratieve documenten goedkoper of gratis, én digitaal aan te vragen via het nieuwe elektronisch loket.

Schaarbeek geeft het goede voorbeeld met gendergevoelige begroting
In 2016 stelden drie pilootdiensten al een gendergevoelige begroting voor, nu is de volledige begroting gendergevoelig. Elk begrotingsartikel werd in een categorie ‘genderneutraal’, ‘gender specifiek’ of ‘impact op gendergelijkheid’ onderverdeeld. 35 diensthoofden kregen hiervoor een gerichte opleiding.

Subsidies voor ouderwerking
Vijf projecten van ouderverenigingen van Nederlandstalige basisscholen in Schaarbeek krijgen ieder € 500 projectsubsidies. Hiermee worden oa praatcafés georganiseerd, meegewerkt aan een Fakkeltocht in de buurt, activiteiten georganiseerd om geld in te zamelen voor uitstappen, …
Een mooi resultaat na deze eerste projectoproep voor 2016-2017.