Het EU-netwerk van Groen organiseert een interactieve lezing voor leden van Groen en Ecolo op maandag 19 september om 20 uur in De Kriekelaar in Schaarbeek.

De Europese samenwerking staat al geruime tijd onder druk. Eerst was er de economische en financiële crisis, daarna de vluchtelingencrisis en als we niet dringend actie ondernemen ook een steeds zwaardere klimaatcrisis. Deze crises lieten diepe sporen na en speelden de lidstaten uit elkaar. Daar kwam voor de zomer ook nog eens het Brexit referendum bovenop.

Tegelijkertijd is de impact van het Europees beleid steeds groter geworden. Maar hoe werkt de EU nu eigenlijk echt?

De avond start met een vormend deel over de historiek, de instellingen en de besluitvormingsprocessen van de EU. Dit eerste deel wordt verzorgd door Machteld Boussemaere, EU – expert verbonden aan het Europahuis Ryckevelde. Daarna volgt een interactief deel over de mogelijke uitwegen uit de impasse. Hoe kunnen we de EU in een sociale en ecologische richting stuwen? Spreker is Angelique Vandekerckhove, medewerker van Bart Staes in het Europees parlement.

Hoe word ik een EU- kenner?

Waar en wanneer? Maandag 19 september om 20 uur in de Foyer van De Kriekelaar, Gallaitstraat 86, 1030 Schaarbeek.

Voor wie? Voor leden Groen en Ecolo uit het Brussels Gewest. Gratis, maar wel in te schrijven per e-mail naar: meert.jeanbaptiste@gmail.com