Brusselaars willen meer groen in de stad. Met onze pop-upactie, de zesde op rij, maken we een verschil waar het kan, van het kleinste braakliggende terreintje tot een groot plein. Het brengt mensen samen, het kleurt hun dag. Letterlijk! Brussel heeft meer parken nodig, geen parkings”, zegt Annemie Maes, Brussels parlementslid voor Groen.

Om het gebrek aan investering in openbare groene ruimte in Brussel aan te klagen, steekt Groen zelf de handen uit de mouwen en plant de partij groen waar het kan.

Deze keer werd een verwaarloosd stukje groen vlakbij het Centraal Station aangepakt. Eerst ging het zwerfvuil eruit en dan plantten we enkele planten en bloemen. Een vuil plekje waar elke dag duizenden mensen passeren, werd zo mooier, gezonder en groener gemaakt. We hopen dat dit voorbeeld ook in andere perken en braakliggende terreinen gevolgd wordt, of dat nu langs het kanaal is of aan het Centraal Station.

Brussel moet groener en gezonder, en kan dat ook worden. Dat bewijzen wij. De regering kan en moet een flink tandje bijsteken om de groene ruimte meer leven in te blazen. ”, zegt Annemie Maes.

Guerrilla Gardening is het aanleggen van een tuin of het planten van bloemen of ander groen op een plek die wel wat opfleuring kan gebruiken. Bijvoorbeeld op een stuk land dat al lang braak ligt, op plaatsen waar men voor het gemak enkel gras plant, of in een bloembak die leeg is. Iedereen kan een Guerrilla Gardener worden. Het is simpelweg een kwestie van de schop oppakken en je eerste plant neerzetten. Het doel is de strijd aan te gaan tegen de verloedering van de publieke ruimte.