OPGELET!: Door de verschrikkelijke gebeurtenissen in Brussel kunnen we het debat niet laten doorgaan. De Erasmus-hogeschool heeft besloten van haar lokalen deze week niet meer voor externe activiteiten open te stellen om de veiligheid van haar studenten te kunnen waarborgen. Het is voor ons helaas te kort dag om het debat nog te kunnen verplaatsen en dus zijn we van plan het uit te stellen naar later dit jaar. Binnenkort mag u via deze pagina een nieuwe datum verwachten.
Alvast bedankt voor uw begrip.

Met vriendelijke groet,
Bruno De Lille & Barbara Trachte

————————————–

Onze Brusselse leerlingen zijn slim, handig … en toch verlaat 1 op 7 van hen de school zonder diploma secundair onderwijs. Wat kunnen we daar aan doen? Hoe brengen we onze ketjes naar de top van hun kunnen?

De oplossingen bestaan en daarom hebben we met Groen en Ecolo een aantal experten uitgenodigd die daar meer over kunnen vertellen. Een boeiend debat waarin ook jij een stem krijgt.

Zin om te komen? Dat kan! Het is gratis maar bevestig aub even via https://www.facebook.com/events/474131786107563/.

Programma:

Dirk Jacobs (ULB) – Inleiding

Marie-Colline Leroy (Haute Ecolo Hainaut) – Kansarme leerlingen met verschillende etnisch-culturele achtergronden … Hoe begin je er aan als (nieuwe) juf en meester?

Piet Van de Craen (VUB) – Werken aan een perfecte tweetaligheid, het kan!

Jenneke Cauwels (directrice Vierwindenschool) & Didier Vanheuverzwijn (directeur Institut Saint-Ursule) – Nederlandstalige en Franstalige scholen hebben elkaar veel te leren.

Wanneer: Donderdag 24/3 om 19:30 uur (onthaal) – 20.00 uur (begin debat)
Waar: Erasmus-hogeschool (Zespenningstraat 70, 1000 Brussel)

Gratis toegang