Op woensdag 19 april organiseert de gemeente Molenbeek voor de vierde keer op rij een Buitenspeeldag. Het is de eerste keer dat de gemeente een aanbod biedt op drie verschillende locaties. Tot vorig jaar vond de buitenspeeldag plaats op 2 verschillende locaties. Kinderen zullen dan het gemeenteplein kunnen inpalmen om er onder meer te ping-pongen, steltlopen en volksspelen. Behalve het gemeenteplein zal er ook gespeeld kunnen worden in het Marie-Josépark en in de Maritiemwijk. In de Maritiemwijk zullen de activiteiten in het teken staan van de fiets. Zo zal er een fietsparcours zijn, een pimp-je-fiets workshop en een tweedehandsbeurs.

De Buitenspeeldag is een ideaal moment om kinderen en jongeren te laten zien hoe de openbare ruimte gebruikt kan worden om zich uit te leven. Tegelijkertijd zullen verschillende kinderen en jongeren kunnen proeven van het buitenschoolse aanbod dat aanwezig is in onze gemeente. Met zulke dag hopen we er verschillenden te kunnen toeleiden naar zinvolle buitenschoolse activiteiten”, aldus schepen van Nederlandstalige kinderopvang Annalisa Gadaleta.

De Buitenspeeldag werd in 2008 opgestart als initiatief van de Vlaamse overheid en Nickelodeon om kinderen en jongeren aan te zetten om buiten te gaan spelen of sporten. Zowel op tv als op het internet zendt Nickelodeon niet uit tijdens de Buitenspeeldag. De Buitenspeeldag in Molenbeek werd mede mogelijk gemaakt door de VGC.

We organiseren de Buitenspeeldag al voor de vierde keer op rij, maar voor de tweede keer werken de Nederlandstalige kinderopvanginitiatieven (Brede School molenbeek) samen met de Franstalige tegenhangers (Acceuille temps libre) zodat het aanbod alle kinderen kan bereiken en dus beter beantwoordt aan de Brusselse realiteit”, aldus Gadaleta die deze samenwerking een zeer goede zaak vindt.

Meer info:

Annalisa Gadaleta: Schepen van Nederlandstalige kinderopvang

Tel: 0484/15.90.42